Vilket älghund-SM det blev! Sex förstapris, och för första gången blev den en hund från arrangörsklubben som tog hem segerbucklan. Grattis till alla finalister men ett extra stort grattis till Lalith Eklöf från Eksjö som vann med sin jämthundstik SE J(Lö)CH Brännforslidens Freja S27277/2007.

_M9D0067
Årets prispall vid älghund-SM. Från vänster, tvåan Tord Svensk som tävlade med Söromdellens Lotus. I mitten Lalith Eklöf som segrade med Brännforslidens Freja och längst till höger, P-O Tjulander som firade sin 50-årsdag med att komma trea i SM med sin jämthund Lapinkairan Ilo.

Ett extra stort tack vill vi från Sydsvenska Älghundklubben rikta till våra härliga vägvisare som ställer upp med utmärkta provmarker. Vi vill också passa på att tacka våra sponsorer som samarbetspartner, utan er hade det varit svårt att genomföra ett arrangemang som detta, Tack ska ni ha!

_M9D0078
Lalith Eklöf med förstapriset, en Merkel Helix från Classic Vapen

_M9D0017
Prisbordet vid årets SM. Ljuddämpare från Stalon, Hundpejl från Tracker och en studsare, Merkel Helix, från Classic Vapen.

_M9D0037
Nu är de nervösa, minuterna innan ordningen på prispallen avslöjas. Från v. Holger Nilsson, Jaktjournalen. Tord Svensk, P-O Tjulander och Lalith Eklöf

_M9D0039
P-O Tjulander tar emot tredjepriset, en ljuddämpare från Stalon

_M9D0045
Lalith får segerkramen av sambon Maria

_M9D0055
Tvåan och ettan. Tord Svensk och Lalith Eklöf

_M9D0050
En nöjd vinnare från hemmaklubben, Lalith Eklöf med pokal från Jaktjournalen och litografi från Hag-Hans Engstedt

_M9D0035
Magnus Forsberg, ägare till Tjurskallens Karo som blev 5:a, kollar så att SÄK:s ordförande Björn Andrén läser rätt i provberättelsen.

_M9D0026
Thomas Melkersson, ordförande i Sydsvenska Älghundklubben

_M9D0025
Många intresserade vid prisutdelningen på stadshotellet i Eksjö

_M9D9922
Domare, hundägare och vägvisare snyggt uppklädda med väst och keps från Swedteam