Skedhultsutställningen är flyttad! Ny plats är Björkby och även nytt datum, lördag 24 augusti är dagen det händer.

Segrarna i ringen för Norsk Älghund grå vid förra årets utställning på Skedhult

Då var det dags att ladda inför klubbens tredje och sista utställning och som det står ovan så har vi både nytt datum och plats. Vanligtvis så har vi arrangerat denna utställning i slutet av september, men det kommer att krocka med Älghund-SM som Sydsvenska står för arrangemanget i år. Så nytt datum är då den 24:e augusti.
Viss osäkerhet kring Skedhult och tillgänglighet där så har vi också valt att flytta ett par mil söderut och ny plats är Björkö Idrottsplats i Björköby. En mycket lämplig plats för utställning och vi ser verkligen fram mot att debutera på denna plats.

Vi har också lyckats kontraktera tre rutinerade domare till utställningen.
Patric Ragnarsson från Östersund dömer jämthundar. Patric har vi inte haft som domare så ofta här nere men glädjande nog så passade det denna gång i hans späckade kalender. Patric var med och arrangerade senaste exteriörkonferens för älghundar tillsammans med de andra två domarna som dömer i Björköby.
Arild Berget från Norge behöver nog ingen mer ingående presentation. Känd i älghundskretsar sedan länge och vid utställningen i Björköby kommer Arild att hålla till i ringen med Norsk Älghund grå, så passa på att få din hund bedömd av en mycket rutinerad domare från rasens hemland.
Tomas Eriksson från Håknäs utanför Umeå kommer ni att träffa i ringen med övriga raser. Tomas känner många till från både utställningsring och styrelsesammanhang. Tomas firar faktiskt 20 år som exteriördomare och extra kul att han gör det tillsammans med oss i Sydsvenska Älghundklubben.

Välkomna önskar utställningsgruppen