I vår klubb har vi SM-kval ett år före vilket innebär att vinnaren av KM representerar klubben vid SM året efter. Till årets SM är det Moharens Dramm med ägare Ted Karlsson som kommer att vara på plats och försvara äran för Sydsvenska Älghundklubben.

SM 2022 avgörs till helgen i trakterna av Åre och det är Jämtland-Härjedalens älghundklubb som står för arrangemanget. Tävlingen avgörs lördag den 1 oktober och som vanligt går det följa dramat på flera sätt.

Jaktjournalen gör sin vanliga internetsändning med uppdateringar från skogen med såväl text som bild. Du kan redan nu kika på vilka hundar mer än Dramm som kommer att vara med och tävla på adressen https://www.jaktjournalen.se/sm/algsm22

Även tidningen Allt om Jakt och Vapen kommer att vara på plats för att göra en livesändning med mycket filmmaterial, läs mer på https://alltomjaktochvapen.se/live/

Sedan kommer förstås Tracker att vara på plats och alla tävlande kommer att utrustas med en pejl som intresserade kan följa via Trackers app, mer om detta kommer lite närmre tävlingen.