Från och med i höst är det nya provregler vid våra löshundsprov och det har nu blivit dags att genomgå utbildning av de nya jaktprovs reglerna för älghundar. Det är en förutsättning att du som provledare, provläsare, domare, elev /aspirant genomgår utbildningen, för att kunna döma kommande provsäsong.

Utbildningen är en heldagsutbildning 09 – 16, och upplagt så att man anmäler sig till ett utbildningstillfälle i något av våra tre provområden. Vi räknar med att vi blir ca. 25-35 personer /tillfälle. Du som går utbildningen kommer att få Domararvode för genomförd utbildning, samt bilersättning.

Följande datum och utbildningsplatser är bokade: 
Sydöstra provområdet 24 april, Villa Gransholm, Gransholmsvägen 132 Gemla.
Sydvästra provområdet 8 maj, Hotell Terazza, Stora Torget 1, Ljungby.
Norra provområdet 15 maj, Ädelfors Folkhögskola, Kunskapens väg 3 Holsbybrunn.

Om behov finns för ett uppsamlingsheat för de som av någon anledning inte kunnat delta på ovanstående utbildningsdagar, kommer detta att hållas vid ett senare tillfälle. Datum ej satt i nuläget och vi ser helst att man deltar på de planerade utbildningstillfällena.

Anmälan om deltagande och eventuell matallergi meddelas senast 10/4 via e-post eller sms till Kristina Bjelkenbrant, jakttokig@telia.com eller 070-6947286

För den som vill kika på utbildningsmaterialet redan före utbildningen så finns det att läsa på SÄK:s hemsida, https://www.alghundklubben.com

Välkomna!

KristinaStanleyTedMichaelChristian