Årets Älghunds-SM är lite unikt, det ska faktiskt avgöras två SM samtidigt! Förra året satte pandemin stopp för mycket. Så också för älghunds-SM som helt enkelt fick ställas in. Beslutet blev senare att när väl restrektionerna släpper så ska både SM 2020 och SM 2021 avgöras och där är vi nu.

Det är Västernorrlands älghundklubb som står för den grannlaga uppgiften att fixa detta stora prov. Båda mästerskapen kommer att avgöras samtidigt så klubben har ordnat fram 20 provrutor i trakterna av Sundsvall och måndag den 4 oktober är det dags.

Från sydsvenska har vi alltså två hundar att heja på och hålla tummarna lite extra för. Proven kommer att kunna följas på webben då både Jaktjournalen och Tracker är på plats med journalister och pejlteknik. Länkar till webbsändningar kommer senare.

Svampaskogens Curre
Gråhunden Curre med ägare Glenn Rylander från Braås har fått vänta länge för att få visa upp sig på SM. Kvalade in redan hösten 2019 och skulle då varit med 2020. Men som man säger, den som väntar på något gott…. Nu är det äntligen dags och på måndag kväll vet vi hur det gick. Naturligvis delar vi ut den bästa lyckosparken till både husse och hund med förhoppningar om att se dom högt upp i prislistan efter kollegiet. Lycka till Curre och Glenn!
Läs mer här hur Curre presenteras på SM-sidan, http://vasternorrland.alghundklubben.com/sm2021/sm20-deltagare-sydsvenska.html

Härkilas Athos
Till SM 2021 är det jämthunden Härkilas Athos som ska försvara färgerna för Sydsvenska älghundklubben. Ägare till Athos är klubbens vice ordförande, Stefan Yrjas. Stefan har inte väntat lika länge som ekipaget ovan men ett år har de ändå haft på sig att slipa formen. 
Athos har en hög lägstanivå om man ser till de senaste fyra proven, ett snitt på fina 86 poäng hittar vi där med toppnotering på 90. Nu är det förstås historia då måndagens SM-prov är ett nytt prov och som ni vet, det är för dagen de bedöms. Men vi hoppas förstås att även Athos ska få till det och göra ännu ett kanonprov så att vi finner han i toppskiktet av resultatlistan. Ett stort lycka till även till Stefan och Athos säger vi då.
Läs mer om Athos här, http://vasternorrland.alghundklubben.com/sm2021/sm21-deltagare-sydsvenska.html

Svampaskogens Curre
Härkilas Athos